Mensen

Ivan Reynaert is hippotherapeut en verzamelde jaren ervaring als leerkracht lichamelijke opvoeding.   

Ivan Reynaert is leerkracht lichamelijke opvoeding en studeerde in 2011 af als hippotherapeut aan de Artevelde Hogeschool Gent. Hij startte een proefproject ‘Anders Paardrijden’ op voor kinderen met beperkingen. Dit had zoveel succes dat hij besloot dit professioneel verder uit te bouwen om zo meer kinderen een kans te geven therapie met paarden te volgen.

Ivan schreef, samen met Jill Jacobs, het boek 'Oefenboek Hippotherapie, Paardrijden voor kinderen met een beperking' dat in 2013 werd uitgegeven. Dit boek is een praktisch werkinstrument dat kan gezien worden als een handleiding voor therapeuten binnen de Equine Assisted Therapy (EAT). Het boek reikt een aantal basisoefeningen aan waarmee de therapeut doelgericht en opbouwend aan de slag kan gaan. Het is gebruiksvriendelijk, geeft een overzicht van de mogelijke doelstellingen per oefening en biedt ook een theoretische onderbouw aan. Hierdoor is het niet enkel voor de therapeut toegankelijk, maar ook voor begeleiders die op de één of andere manier met EAT in aanraking komen. Voor ouders is het interessant om een inzicht in de mogelijkheden en oefeningen van de hippotherapie te krijgen.

 

Ingeborg De Leenheer wil kinderen helpen hun angsten te overwinnen en hen paarden te laten 'beleven'. 

Ingeborg De Leenheer is sinds haar kindertijd intensief bezig met paarden en volgde talloze opleidingen en bijscholingen. Ze steunde Ivan bij het proefproject 'Anders paardrijden' en het schrijven van zijn boek. Door het werken met kinderen en jongeren zag ze dat veel kinderen sterk aangetrokken waren tot paarden, maar toch wat extra ondersteuning konden gebruiken of een individuele begeleiding nodig hadden. Ingeborg wil deze kinderen graag dat “duwtje” geven dat nodig is om hun angsten te overwinnen en hen paarden te laten “beleven".

 

© 2013 Equu-Libre - Oudenburg