De paarden

Het paard spiegelt, confronteert, stimuleert, daagt uit of dwingt ons zelfs om ons aan bepaalde ervaringen over te geven. 

Het paard oefent met zijn verschijning een grote aantrekkingskracht op ons uit. Het is een groot, krachtig en zacht wezen tegelijk. Paarden hebben bijzondere eigenschappen: ze oordelen niet. Het paard spiegelt, confronteert, stimuleert, daagt uit of dwingt ons zelfs om ons aan bepaalde ervaringen over te geven, zodat wij in staat zijn om bepaalde barrières of blokkades te overwinnen.

Onze paarden/pony’s (4 Fjorden, 1 Shetlander) zijn allen opgeleid als hippotherapiepaard, elk met hun eigen karakter.

Lien | oudste paard

Ze wil alles steeds “vlug-vlug” doen, alsof ze denkt dat “hoe sneller ze loopt, hoe sneller ze kan stoppen met werken”. Nochtans is zij degene die de andere paarden tot rust brengt. Als we langs de straten lopen, komt ze altijd mee, omdat ze nergens bang van is. Dit heeft een kalmerend effect op de andere paarden.

Delfien | dochter van Lien, alfa-merrie

Delfien is zeer dominant bij het voederen: zij staat altijd vooraan en neemt een dreigende houding aan tegenover de andere paarden. Ze is een uitstekend hippotherapiepaard!

Hercules |ruin, zoon van Lien

Hercules is een beetje de “underdog” in de kudde. Hij zal als laatste beginnen eten. Toch is hij heel bewust aanwezig en speelt hij graag met Horky. Hij is zeer rustig en betrouwbaar. Hij is een beetje angstig, waardoor hij steeds rustig moet benaderd worden. Hercules spiegelt sterk.

Horky | Ruin, zoon van Delfien

Horky is heel nieuwsgierig en speels. Hij doet graag zijn zin, maar leert heel graag en heel snel. Hij beschermt Simba, onze kleine Shetlander, die het soms moeilijk heeft om zijn mannetje te staan in de kudde. Horky zorgt ervoor dat Simba bij het voeder kan! Hij is een ideaal paard voor wie van een uitdaging houdt.

Simba| ruin, onze kleinste (Shetlander)

Simba is een beetje eigenwijs en koppig. Hij werkt graag mee, tot hij er genoeg van heeft en dat laat hij duidelijk merken. Hij is de beste vriend van Horky en je zal beide paarden steeds in elkaars buurt vinden.

Quando| ruin, onze benjamin

Quando is geboren op 03 juni 2015, als zoon van Delfien. Hij is erg speels, heeft kwajongensstreken en huppelt steeds dartel rond. Hij speelt graag met Simba en ze kunnen zich samen super goed amuseren! Hij laat zich graag borstelen en geniet ervan om geknuffeld te worden. Hij loopt reeds mooi mee aan het halster en is, natuurlijk, de lieveling van iedereen! Quando houdt van alle kinderen!

© 2013 Equu-Libre - Oudenburg